Ταβας της Καλαμπάκας

ΤΑΒΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

-    1 κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι
-    1 κιλό κρέας χοιρινό από πλευρό
-    1 κιλό συκώτι
-    1 σπλήνα
-    1 κεφάλι σκόρδο
-    1 φλιτζανάκι ξίδι
-    ½ φλιτζάνι λαδί ή βούτυρο
-    2 κουταλιές πελτές ντομάτας
-    λίγη ρίγανη
-    αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας, το συκώτι και τη σπλήνα, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε μέτρια κομματάκια και τα καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα με το ανάλογο λάδι ή βούτυρο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα τα φέρνουμε 2-3 βόλτες και τα γυρίζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε νερό όσο να σκεπαστούν, σκεπάζουμε το ταψί με τη γάστρα, που στο μεταξύ έχουμε κάψει, το αφήνουμε δυο ώρες να βράσει και το κατεβάζουμε με το ανάλογο ζουμί. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το στουμπάμε καλά, το ανακατεύουμε με το ξίδι και το ρίχνουμε στο ταψί, στρώνοντας το σε όλη την επιφάνεια για να πάει παντού.

About these ads
This entry was posted in Φαγητά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s